Mesajı Okuyun
Old 09-07-2010, 14:49   #1
avmurat

Varsayılan İtİrazin İptalİ -İhbar Edİlen

Değerli arkadaşlar.Müvekkilim öğrencisini özel okula yazdırıyor.Özel okul da "Taksitleri bana değil göstereceğim bir bankaya açacağın hesaba yatır" diyor.Bu bankanın görevlisi de zaten orada.Hemen kredili mevduat hesabı açılıyor. Müvekki iki taksidi ödüyor.Daha sonra okulu arayıp taksitlerin tümünü yatırmak istediğini söylüyor.Kendisine bildirilen hesaba bütün tutarı yatırıyor.Ancak durumdan haberdar olmayan banka her ay kredili mevduat hesabını çalıştırıp müvekkil adına okula ödemelere devam ediyor.Durum iki yıl sonra anlaşılıyor. Banka icra takibi yapıyor.Müvekkil itiraz ediyor.Okul da pardon diyerek bankaya müvekkilden aldığı parayı ödüyor.Banka "İyi de senin borcun bu arada beşe katladı.Bu benim dişimin kovuğuna yetmez" diyerek itirazın iptali davası açıyor.Biz de davayı okula ihbar ediyoruz. Bunlar ön bilgiydi.Gelinen noktada dosya karara çıkmak üzere.Son alınan ve artık hükme esas alınacağı anlaşılan bilirkişi heyeti raporunda da diyor ki:"Okul da Veli de Banka da kusurlu.Okulun bu olayda veliden toplam alacağı (x) kadardır.Ancak bu borcun (y) kadarından kusurlu Okul sorumludur." Ben bunu şöyle yorumluyorum:Okulun sorumlu olduğu miktardan veli sorumlu değilse, banka veliye ancak (x)-(y) kadar takip yapabilirdi.(y) kısmı için okula takip yapmalıydı, yapabilir.Velinin sorumlu olmadığı, okulun sorumlu olduğu raporla sabit olan kısım nedeniyle veli takibe uğramamalı. Üstelik okulla veli arasında müteselsil sorumluluk da sözkonusu olmadığı gibi Banka ile okul arasında da akdi ilişki var.Bazıları da diyor ki:Bu senin okulla iç meselen.Sen ödersin okula rücu edersin.