Mesajı Okuyun
Old 09-07-2010, 11:30   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
eşimle boşanıyoruz. düğünde takılan altınlarımı işyeri için verdim. şimdi altınlarımı geri istiyorum.

eğer o parayı vermezsek hakim kaale almazmış. bu nasıl birşey çözemedim..

birde avukatımıza en baştan belli bir miktar verip tuttuk fakat her halükarda şahit parası, işyeri için araştırma yapılacak parası gibi sürekli para talep ediyor.. gerçekten bu tarz paraları vermesi gerekn bizmiyiz? yoksa avukatımız mı karşılamalı.?

Dava harç ve giderleri vekil eden tarafından ödenmektedir. Bazı meslektaşlar, her masrafı vakti geldiğinde talep eder. Örneğin dava açarken, dava harcını talep eder; tanık dinlenme aşamasında ise tanık ücretini talep eder. Bazı meslektaşlar ise, küçük rakamlar için müvekkili rahatsız etmek yerine baştan masraf talep edebilir.

Ancak, her işlemin masrafı aşağı yukarı bellidir. Örneğin "işyeri için araştırma yapılacak" dediğiniz şey muhtemelen SGK'ya veya Zabıtaya yazılacak bir "müzekkere" masrafıdır. Onun da bedeli bugünkü parayla 5 TL.dir. Tanık ücreti ise, mahkeme hakimine ve tanığın mahkemeye uzaklığına göre değişmekle; 20-50 TL arasıdır.

Alıntı:
fakat tuttuğumuz avukat istediğimiz altınların değerinin %10 nu mahkemenin talep ettiğini söyleyip bize yüksek bir miktar bi para çıkardı. gerçekten böyle bir durum varmı?

Böyle bir durum ancak "ihtiyati tedbir" talep etmişseniz(Ve kabul edilmişse), yatırılacak "teminat" tutarı olabilir. Değilse, hiçbir koşulda dava konusunun %10 u talep edilmemektedir.