Mesajı Okuyun
Old 07-07-2010, 19:42   #4
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan seminey
memuriyetliğe geçiş yaparken avukatlık ruhsatımın askıya alınması noterlik kanunundaki noter olma şartlarının eksikliği anlamına gelmez öyle değil mi?.
Siz avukatlık ruhsatınızı aldıysanız ruhsat askıya alınmaz; her zaman geçerlidir. Memuriyete başlarken sadece baro kaydınızı sildireceksiniz; avukatlığı bırakacaksınız. Ruhsatınız ise geçerliliğini koruyacak.
Alıntı:
Kafamı karıştıran nokta şu ben noterlik şartlarına göre noterlik belgemi aldım ancak söz ettiğim durumda şartlarda eksiklik var siz avukatlık ruhsatınıza sahip değilsiniz denmez değil mi?
Yukarıda açıklanan nedenle, denmez.
Alıntı:

Hak kaybına uğrama gibi bir durum olur mu?
Yukarıda açıklanan nedenle, olmaz.

Noterlik Kanunu
Madde 6 – (Değişik birinci fıkra:14/04/2004 – 5134/1 md.) Adlî veya askerî yargı hâkimlik yahut savcılıklarına veyahut hukuk fakültesi mezunu olup, idarî yargı hâkimlik veya savcılıklarına atanmış veya avukat unvanını kazanmış olan veya Avukatlık Kanununa göre staj ve avukatlık sınavı şartlarından bağışıklı olarak avukatlığa kabul olunmaya hak kazanmış bulunanlar, noterlik stajına tâbi değildirler.
Bu gibilerin 9 uncu maddenin (a), (b) ve (d) bentlerinde gösterilen belgeleri iliştirmek suretiyle Adalet Bakanlığına bir dilekçe ile başvurmaları üzerine, Bakanlıkça gerekli görülen diğer belgeler de getirtilerek yapılan inceleme sonunda, noter olmaya engel teşkil eden bir durumları bulunmadığı anlaşıldığı takdirde, ilgiliye 17 nci maddenin 3 üncü fıkrasında yazılı belge verilir ve 18 inci maddede gösterilen deftere kaydı yapılır.


Uzun bekleme süresi bittiğinde, zamanın ne kadar çabuk geçtiğine hayret edeceksiniz. Şimdilik sabır dilerim.

Saygılarımla