Mesajı Okuyun
Old 07-07-2010, 17:37   #5
Av.Özgür KARABULUT

Alıntı:
Yazan erkancapar
Sayın Karabulut,
Karar için teşekkür ederim. Yararlı olabilecek bir karar.
İİK md 129 maddede fiili olarak satışta alıcının çıkmaması halinde satış talebinin düşeceği açıkça belirtilmiştir. Ancak satışa çıkmadan sadece satış talebi+avans ile haczin yıllarca devam edip etmeyeceği konusunda net bir fikir edinemedim. Ayrıca bu tip kararlar(icra mahkemelerinde haczin kaldırılmasına ilişkin şikayetler) kesin olduğundan Yargıtay kararıda bulamadım doğrusu.

Sayın Erkancapar;

Yukarıda alıntı yaptığım kararda da görüleceği üzere, bir kere satış talep edip avans yatırmış olmak haczin süresiz olarak devamını sağlamamalıdır. Makul bir süre içerisinde satışa geçilmelidir (satış günlerinin tespiti, ilanın yayımlanması, satış ilanının tebliği vs.).

Ancak, burada "Haciz süresiz baki kalmayacaksa ne zaman düşer?" sorusuna cevap aramak lazım gelir. Olayınızda, satış talebinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen taşınmazın satışına geçilmemiş olmasını "makul olmayan süre" olarak değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorum. İcra mahkemesine başvurunuzun bu anlamda olumlu neticeleceğini de düşünüyorum.

Saygılarımla...