Mesajı Okuyun
Old 02-07-2010, 15:21   #1
lAwYEr4546

Varsayılan İl Sağlık Müdürlüğünce ARAMA yapılması

İyi günler...
Sıcağı sıcağına yaşanılan bir durumu anlatmak ve eğer konu hakkında bilginiz varsa faydalanmak istiyorum. Müvekkilim özel hastane 10 yıldır hastanede kullanılan ilaçları eczanelerden temin etmektedir. Sebebi de ahbaplık ilişkisi ve ödemelerde sorun çıkartılmaması. Ancak bugün il sağlık müdürlüğünden gelen iki bayan eczacılık şubesinden geldiklerini söylemişler ve kimlik göstermeden hastanenin acilinden giriş yapmışlardır. Beş dakika öncesinde toptan ilaç alımı yapılan eczaneden de ilaç gelmiştir. Sağlık müdürlüğünden gelen personeller hastanenin içinde ilaç aramışlar, yardım etmek isteyen görevlilere de hakaret etmişlerdir. İlaçlar kendilerine gösterildikten sonra tutanak tutmuşlar ve hastane müdürüne "terbiyesizler" diyerek gitmişlerdir.
Öncelikle soracağım ; İl sağlık müdürlüğünün ihbar gibi bir durum üstüne böyle baskın yapma gibi bir yetkileri mevcut mudur ? Ayrıca müvekkilin ecza deposundan ilaç alımı yapmaması, ilaçlarını eczaneden alması suç mudur ?
Aramama rağmen mevzuatta pek birşeyler bulamadım, sağlık bakanlığının da pek yardım ettiğini söyleyemem. Konu ile ilgili bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim...