Mesajı Okuyun
Old 01-07-2010, 12:55   #1
ozguruyumaz

Varsayılan iş makinesi kirası, yeminde ispat yükü kira içeriğinin tespiti

Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Müvekkilimin iş makinasını sözlü olarak davalıya kiralanıyor.Yazılı belge olmadığı için davalının borcu olan 6500 tl yi ispat edemedik dava yemine kaldı, davalı yemininde aracın kendisinde 48 gün kaldığını kabul etti, ancak biz fiili çalışma hesabı kiraladık ben sadece 10 gün çalıştırdım onu da ödedim diyor mahkeme baktı karar vermeye korktu esas hakkınad beyan istedi.Ben de şimdi esas hakkında beyan dabulunacağım sormak istediğim şuavacı yemin ederken makinanın kendisinde 48 gün kaldığını kabul etti, ancak biz fiili çalışma hesabı anlaştık dedi, bu durumad bu yeni bir iddia olduğu için ispat yükü onda olmazs mı bu durumda bize yemin teklif etmek zorunda kalır mı, kalmazsa bizim fiili çalışma hesabı olsa bile aracın orda kaldığı günlerde başkasına kiralayamamaktan dolayı mahrum kalınan karımız ne olur aracın davalıda kaldığı gün sayısı üzerinden ödeme zorunluluğu olduğuna dair yani kira sözleşmesinin aracın davalıda kaldığı gün sayısı üzerinden yapılmış sayılacağına dair yargıtay kararınız varsa veya benzer bir durum çok sevinirim tekrar iyi çalışmalar