Mesajı Okuyun
Old 28-06-2010, 22:46   #2
Av. Selen Vargün

 
Varsayılan

merhaba!!

Anne baba adı ve doğum tarihini yazarak da Adliye Nüfus Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz. Nüfus dökümü yapılabilir buradan.

Adres bulunamazsa baba adıyla Savcılık sorgudan arattırabilirsiniz; belki hakkında açılmış bir dava vardır ve dosyadaki bilgiler işinize yarayabilir adres bulmak konusunda. Hatta dosyada yeni tebligat yapılmış bir adresi de bulunabilir.

Taşındığı mahallenin muhtarlığına müzekkere yazarak yeni nakil adresi neresidir diye sorabilirsiniz. Yeni mernis sistemine göre adres değişikliği yapan kişi 1 ay içinde adresini bildirmek zorunda.

TK 35'e göre tebligat her icra dairesine göre değişiyor. Kurumsal bir yerden-adliye nüfus veya ticaret sicil memurluğu ya da vergi dairesi gibi- alınan adres bilgilerine TK 35'in uygulanması talebi açabilirisiniz:

Madde 35 - Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve yeni adres tebliğ memurunca da tespit edilemediği takdirde tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi, tebliğ tarihi sayılır.
(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba yapılmış sayılır.
(Ek fıkra: 06/06/1985 - 3220/12 md.) Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan, imzası resmi merciler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, ticaret sicillerine ve esnaf ve sanatkarlar sicillerine verilen en son adreslerdeki değişiklikler hakkında da bu madde hükümleri uygulanır.