Mesajı Okuyun
Old 27-06-2010, 00:30   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Anlaşmalı boşanma için her iki tarafın boşanma ve sonuçları konusunda tam bir anlaşma içinde olmaları ve bu anlaşmanın hakim karşısında kabul edilmesi,anlaşmayı hakimin uygun bulması ve boşanma iradesinin bizzat taraflarca belirtilmesi gerekmektedir.Bu durumda başkaca eksiklik yoksa bir duurşmada hakim karar verebilir.

Eşiniz anlaşmayı kabul etmez ise bu kez dava çekismeli yürütülmek durumundadır.

Bu durumda davanızın dayandığı olayları yasal delillerle kanıtlamanız gerekmektedir.

Dava açıldığında hakim çocukların kimin yanıdna kalacağı ve diğer tarafın çocuklar ve sizin için yapacağı katkı konusunda tedbir kararı verecek,karşı tarafla çocukların görüşmeleri için uygun zamanları belirleyecektir.

Sizin çocuklarla babasının görüşmesini istememenizin önemi yoktur.Önemli olan çocukların menfaatinin en olduğudur.Baba çocukların beden ve ruh sağlığına zarar verici eylemlerde bulunmuyorsa çocuklarla belirlenen zamanlarda görüşebilir.

Yargılama sırasında ve boşanmaya karar verilir ise karar kesinleştikten sonra devam edecek nafakalar için tarafların ihtiyaçları,mali ve sosyal durumları araştırılacak ve ona göre miktar belirlenecektir.Sonucun önceden tahmin edilmesi mümkün değildir.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.