Açıkçası ben yakın zamanda böyle bir dava açtım ama bizde kaçma durumu söz konusu değil, ticari ilişkiye dayalı olarak verilen çekte, çeke karşılık olan mal yasal süresi içinde teslim edilmedi ve biz de menfi tespit davası açtık,malın teslim edilmediğine ilişkin hususu çok net ortaya koyduğumuzdan teminatsız olarak çeke tedbiren ödeme yasağı konuldu.
Sizin olayınızda da bir ticari ilişki oluşmuş, aranızdaki form, kızın evlenme durumu, form ile çek bedelinin uyması, tabı bır de tebligatı da muhtemelen 35. maddeye göre yapacaksınız, buyuk ıhtımalle de karsı tarafca takıp edilmeyecek.
Burda sizin için en önemli sorun çekin hamiline olması, nama yazılı olsa idi daha rahat hareket edebilirdiniz benim gibi ...
|
|
|
|
Öncelikle bütün meslektaşlara merhabalar.
Olay;
Müvekkil kızını evlendirmek için yaptığı hazırlıkar esnasında, mobilyacı ile evin çeşitli mobilyaları için anlaşıyor. Ancak aralarında her hangi bir sözleşme yapmıyorlar ve mobilyacıya 11/10/2010 tarihli çek veriyorlar. Sadece mobilyacının doldurduğu ön talep formu şeklinde fiyatın belirtildiği, mobilyaların nasıl olacağının belirtildiği form var.Mobilyacı Haziran 20 si gibi mobilyaları getireceğini söylüyor.Ancak mobilyacı 20 sinde eşyaları getirmeyince müvekkil önce telefonla arıyor ancak ulaşamayınca işyerine gidiyor. Gittiğinde dükkanın boşaltılmış olduğunu görüyor.
Sorum şu
1-) Bankaya keşideci tarafında verilecek ödemeden men yasağı yeterlimi ve çekin iptali istenebilirmi?
2-) Çekin iptalini istemenin yanında menfi tespit davası açılmalımı ve bu davada tanık dinlenirmi. Çünkü sözleşme falan yok ellerinde.
İlginiz için şimdiden teşekkürler
|
|
 |
|
 |
|