Mesajı Okuyun
Old 25-06-2010, 14:07   #1
av.gay.nak

Varsayılan maaş haczi müzekkeresinde sosyal hak ve alacak kavramı

Merhabalar, kurumumuza gelen binr haciz müzekkeresinde "maaşın 1/4 ü ile ikramiye, tazminat, sosyal hak ve alacaklarının borç miktarı kadar haczine karar verilmiştir." ifadesi mevcuttur. İcra İflas Kanunun 83 üncü maddesinde "her nevi ücretler" kesilir kavramına ek ders ücretinin de girdiği açıktır ancak oran konusunda bir türlü karar veremedim. Devlet memurlarının maaş hacizlerinin en az dörtte bir oranında olduğu, ancak uygulamada bu sınırın aşılmadığı, ek ders ücretlerinin de kesilmesi isteniyorsa alacaklı avukatı tarafından bunun özellikle belirtilmesi gerektiği açıktır.maaş haczi müzekkeresinde bulunan "sosyal hak ve alacak" kavramına öğretim üyesinin ek ders ücreti girer mi? Maaş haczi müzekkeresinde bulunan sosyal hak ve alacaklar kavramı içerisinde öğretim üyesinin ek ders ücreti değerlendirilerek tamamı mı kesilmeli yoksa ek ders ücreti maaş kavramı içerisinde değerlendirilerek ek ders ücretinin de 1/4 ü mü kesilmelidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim bir türlü karar veremedim. Örnek yargı kararı bulamadım, kanunda bana çok açık gelmedi. Şimdiden teşekkürler.