Mesajı Okuyun
Old 25-06-2010, 13:21   #5
Admin

Olayın iş kanunu yönü ayrı bir tartışma konusu ve benim alanım olmadığı için yorum yapmak istemiyorum. Ancak iş kanunu boyutunun ötesinde haberleşme hukuku açısından bu cihazların izinsiz kullanımı veya her ne suretle olursa olsun Telsiz Kanunu madde 3/d'de belirtilen enterferans (ilgili kanun ve tüzüklere uygun olarak sağlanan her türlü haberleşme hizmetini engelleyen, haberleşmede kesinti doğuran veya kalitesini bozan her türlü yayın veya elektromanyetik etki) meydana getirilmesi 2813 sayılı yasaya aykırı olacaktır görüşündeyim.

Ayrıca bu konuda bir yasal düzenleme olmasaydı dahi, hiçkimsenin sınırları çizilemeyen böyle bir cihaz kullanmak suretiyle herhangi bir mevkiide cep telefonu haberleşmesini engelleme hakkı olması da yine mümkün olmayacaktı diye düşünüyorum. Örneğin mülkiyeti size ait olan bir yerde cep telefonu kullanılmasını engellemek istiyorsanız, bu sizin hakkınızdır ancak böyle bir cihaz kullandığınızda cihazın etkisini kendi mülkiyet alanınızın çizgileriyle sınırlandırmanız mümkün olmayacaktır, cihaz çevredeki komşularınızın, kamu alanlarının vs. haberleşmesini de olumsuz etkileyecektir. Müvekkilinizin fabrikasına kuracağı böyle bir cihaz fabrikanın dışında hemen duvar dibinde kaldırımdaki kişinin cep telefonunu kullanmasını da engelleyecektir, ki hiç kimsenin haberleşme özgürlüğüne böyle bir tecavüz hakkı olamaz. Fabrika civarında meydana gelecek bir trafik kazasında, fabrikanın jammer'ı yüzünden ambulans çağrılamaması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları ve bunun fabrika sahibinin hukuki ve cezai sorumluluğuna etkisini düşünecek olursak, kanuni düzenlemenin de ötesinde, her halükarda bu tip bir cihaz kullanılmasını hiç önermem.