20-06-2010, 16:13
|
|
|
Selim Bey ve Can Bey cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Öncelikle Selim Bey'in sorularını yanıtlamaya çalışayım. Diğer davalı yanla aramızdaki dava arkadaşlığı, ihtiyari bir dava arkadaşlığı. Kalemin fahiş hatası meselesine gelince bunu şuradan biliyorum daha doğrusu tahmin ediyorum: hakim değişiklikleri yaşandı ve kalem mesela en son üç kere X. Hukuk Dairesinde temyizen incelenen dosya için davacı yan tashihi karar dilekçesini Y. Hukuk Dairesine göndermiş, benzer hatalar hep yaşadık... Bizim lehimize verilen onama kararını da şuradan çıkarıyorum: Yargıtayın her üç kararında da birinci madde olarak "sair temyiz itirazlarının reddi gerekmiştir" deniyor ve devamla diğer davalıyı ilgilendiren hususlar tartışılıyor. Yani Yargıtay ilk derece mahkemesinin bizim açımızdan verdiği "husumet yönünden red" kararından hiç bahsetmeyerek, buna ilişkin hukuki tartışma yapmayarak kararları bu yönden onamış oluyor. Bu durumda, ilk iki karar için de kesinleşme şerhi alabilmem gerekmez mi Can Bey?
|