Mesajı Okuyun
Old 17-06-2010, 18:00   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile boşanma advası açabilirsiniz. Boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu kanıtlamanız gerekecektir. Eşinizin ayrı ev açmaması, maddi, manevi şiddeti, ailesi ile aranızda köprü olamaması kusurdur. Bu durumu tanık dahil her tür delil ile ispat edebilirsiniz.

Üniversite Araştırma Hastanelerinden uzun süredir psikolojik şiddet gördüğünüze dair rapor alabilirsiniz. Eğer fiziki şiddete de uğruyor iseniz doktor raporu alabilirsiniz.

Tanıklarınız, en yakın akrabalarınız, komşularınız ve arkadaşlarınız olabilir.

Açacağınız boşanma davası içinde çocuğunuzun velayetini talep edebilirsiniz. Çcouğunuz 2 yaşında olmakla ana bakım ve şevkatine muhtaç yaştadır. Velayetin öncelikle size verilmesi düşünülür.

Boşanma davasında çocuğunuz ve kendiniz için nafaka ve bu nafakaların boşanma hükmünün kesinleşmesinden sonra yoksulluk ve iştirak nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz.

Maddi ve manevi tazminat da talep edebilirsiniz.

Boşanma konsunda kararlı iseniz, eşinizin bahsettiğiniz kusurlu davranışlarını ispatlayarak boşanmayı gerçekleştirebilir çocuğunuzun velayetini de alabilirsiniz.

Yurt dışına çıkışta şu an babanın da olurunu aramaları doğaldır ancak boşanma ile velayetin size verilmesi halinde yine babanın icazetinin gerekli olup olmadığını konsolosluklardan, büyükelçiliklerden internet ve telefon aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Velayetin size verilmesi ile baba ile çocuğun görüşme günleri de elirlenecektir. Bunlara uymak önemlidir. Anne ve çocuğun yaşadıkları yerin değişmesi gibi hallerde çocukla babanın şahsi ilişkisinin yeniden değişen şartlara göre belirlenmesi için ayrı bir dava açılması mümkündür.

Ayrıca maddi imkansızlık içinde iseniz, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ÜCRETSİZ avukat tayin edilmesi için başvurabilirsiniz. İstenilen belgeler ile yoksulluk kanıtlandığında avukat desteği de sağlanmaktadır.

Hak kaybına uğramamak ve çaresiz kalmamak için profesyonel destek alınız.

Geçmiş olsun der, saygılar sunarım.