Mesajı Okuyun
Old 14-06-2010, 18:17   #1
NURAYYYY

Varsayılan çocuk olmadığından eşimin boşanma isteği

17.01.1994 yılında eşimle kaçarak evlendim.birbirimizi sevdik.düğün nikah aynı gün oldu.ailesinin bize ayırdığı eve yerleştik.oturduğum evin tapusu ailesinin üzerine,kaynanamın alt katına yerleştim.düğünde takılan takıları evin tadilatı için kullandık.kısa bir zaman sonra düşük yaptım.arkasından ameliyat oldum(kist ameliyatı)yumurtalıklarımın alınması yüzünden çocuk sahibi olamıyorum.doktor tedavisinde bulunduk.ama sonuç negatifti.ve benim boşanma gibi birşey düşünmediğimden bu raporları saklama gereği duymadım.eşime evlatlık edinebiliriz diye söledim.eşimin kendini veya kendimi yarım hissettimemek için elimden geleni yaptım.şimdi asıl konu ise eşim ufak bir tartışmayı bahane ederek boşanmak istediğini ve sebebinin çocuk olduğunu söledi.eşimin üzerine araba bulunmakta ve başka bir mal varlığı bulunmamakta....
eşim son olarak bana imzalamam gerektiğini söleyerek bir kağıtla geldi..
bu kağıtta aynen size yazıyorum.
ANLAŞMALI PROTOKOLÜ
HÜKÜMLER
BOŞANMA HUSUSU:her iki taraf karşılıklı olarak boşanmayı kabul etmişlerdir.evlilik birliğinin sona ermesi hususunda her iki tarafta mutabıktır.
VELAYET:taraflarının evlilik birliğinden doğan çocukları bulunmamaktadır.
KONUT:Taraflar üzerine kayıtlı gayri menkul bulunmamaktadır.davacı üzerine kayıtlı olan araç ....plakalı araç üzerinde davalı hiç bir hak talebinde bulunmayacaktır.
NAFAKA VE TAZMİNAT:Tarafların karşılıklı olarak davacı tarafından davalı tarafa 5000.00tl(beşbin tl)maddi tazminat ödenmesi hususunda anlaşmış olup manevi tazminat talepleri yoktur.bu hususta taleplerden bu dava için ve ileri yönelik vazgeçmişlerdir.
EŞYALAR HUSUSU:Taraflar özel eşyalar hususunda anlaşmışlardır.karşılıklı birbirinden eşyaları konusunda talepleri yoktur.
MAHKEME MASRAFLARI:Tarafların birbirlerinden mahkeme masrafları konusunda talepleri yoktur.
SONUÇ:Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup iş bu protol mahkeme dosyasına sunulmak üzere karşılıklı anlaşma sonucu tanzim ve imza olunmuştUR.
EŞİMİN BANA VERDİĞİ KAĞIT BU.BENDE AVUKATA SORMADAN İMZALAMAK İSTEMEDİM.BUNU İMZALARSAM 5000 TL ALIP HİÇBİR HAK TALEP EDEMİYORUM GİBİ GÖRÜNÜYOR.SİZCE NE OLUR.İMZALAMAZ VE AVUKATA TAŞIRSAM BU OLAYI NE GİBİ HAKLARIM OLUR..BENDE BOŞANMAK İSTİYORUM AMA GEÇİM KAYNAĞIM YOK.İMKANLARIM YOK.EŞİM 1500 TL MAAŞ ALIYOR.NAFAKA ŞUAN VERİRİM DİYOR BU KAĞIDI İMZALARSAN.AMA MAHKEMEYE TAŞINIRSA OLAY İŞDENDE ÇIKARIM.ÇALIŞMAYINCA BENDEN NAFAKADA ALAMAZSIN DİYOR.KALACAK YERİMDE YOK.BANA EV TUT 1 SENE KİRASINI ÖDE.EVDEN ÇIKAYIM DEDİM AMA ONADA YANAŞMIYOR.5000 TLYİ ALIRSAM VE BU KAĞIDI İMZALARSAM ODA OLMAZ DEĞİLMİ.NE OLUR YARDIM EDİN.AVUKAT TUTMAYA GÜCÜM YOK.BARODAN AVUKAT TALEP EDECEM.MAHKEMEYİ AÇMASINI BEKLİYORUM.OTURDUĞUMUZ EVDEN ÇIK EŞYALARINDA HEPSİNİ AL DİYOR.ŞUAN İTİBARİYLE EŞYALARI ALIP ÇIKMAMAMDA BENİ ZOR DURUMA SOKABİLİRMİ.NE OLUR YARDIM EDİN.ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN.TEŞEKKÜR EDERİM..