14-06-2010, 13:32
|
|
|
Sira Cetvelİ Her Tahsİlatta Tekrar Yapilir Mi?
Sayın meslektaşlarım merhaba. Borçlunun iş yaptığı firmadaki alacağına haciz koyduk ve her ay belirli bir para dosyamıza yatıyor. Bu arada borçlu muvazaalı bir takip başlattı ve aynı alacağa o da haciz koydu. Bunda bir sıkıntı yok çünkü ilk sıradaki haciz bizim.
İcra Müdürü ilk tahsilat geldiğinde sıra cetveli düzenledi ve ilgililere tebliğ etti. Diğer dosyanın (muvazaalı olan) alacaklısı sıra cetveline karşı itiraz etti ancak itirazı 7 günlük süreden sonra yaptı. Bu yargılamada hala duruşma günü beklenirken bu kez ikinci tahsilat da dosyaya yattı ve İcra Müdürü tekrar sıra cetveli yapacağını söylüyor. Halbu ki o kurumdaki tüm alacak dosyamıza yatsa bile bizim alacağımız hala karşılanmayacak. Alacağımız tamamlanmadığı halde her tahsilatta sıra cetveli yapılması bana mantıklı gelmedi. Bununla direk ilgili bir Yargıtay Kararı da bulamadım. İcra Müdürünün kararını merciye şikayet edeceğim ama bir dayanak lazım. Bu konuda bilgisi ve elinde yargıtay (ya da mahkeme) kararı olan bir meslektaşım varsa ve bunu paylaşırsa çok sevinirim. Sorunum özetle şu: Benim alacağım karşılanmadığı halde küçük-büyük her tahsilatta tekrar sıra cetveli yapılır mı?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
|