Mesajı Okuyun
Old 11-06-2010, 17:08   #5
Avukat Hakan Eren

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Sayın HGK üyelerine fırsatım olsaydı şunu sormak isterdim:

Anayasa Mahkemesinin Harçlar Kanunu'nun 28/1-a maddesini İPTAL ETMESİNİN hukuki anlamı nedir?

Bir başka ifadeyle, bu kararınıza göre iptalden önceki duruma dönülmüşse...İptal talep edenin ve Anayasa Mahkemesi'nin amacı nedir?

Sevgili üstadım,

Sizi kınıyorum.... Önce devletin alacağı gelir; devlet alacağı herşeyden üstün ve önceliklidir.

HGK üyeleri de bu prensiple hareket ederek, devletimizin haklarını fevkalade koruyucu ve kollayıcı bir karara imza atmışlardır.

AYM iptal kararını anlamını merak etmişsiniz; anlamını size ben söyleyeyim:

"Taraflar harç ödemeden de kararı alabilir ve bu karara uzun uzun bakabilir. Hatta çerçevelettirip duvara da asabilir. (Gerçi duvara asma konusu tartışmalı; zira müteakip işlem sayılabilir) Ammaa asla ve kat'a icraya koyamaz. Sadece bakabilir ve düşünebilir "ne güzel bir karar" diye. (Aslında bu da tartışmalıdır; karar hakkında yorum yapmak da biraz zorlama ile müteakip işlem sayılabilir)"

İşte AYM kararının anlamı bu. (HGK'na göre...)

Kararı al ama icraya koyma...

Bakmak serbest; hatta bakıp bakıp bakıp "ulan ne güzel karar be" demek de serbest...

Yok aslında "ne güzel karar" demesek daha iyi olur. "Müteakip işlem"e girebilir...

En iyisi sadece bakmak. Evet, ses etmeden sadece karara bakmak. (Ama çok uzun olmasın, mütea... Aman size de karar beğendirilmiyor, AYM iptal etmiş 28-a'yı daha ne istiyorsunuz.)

ÖNCE DEVLETİN ALACAĞI GELİR, bunu bilir bunu söylerim.

Selam ve saygılarımla...