11-06-2010, 14:39
|
|
|
Avukatın avukata küfretmesi,ispatı
Tüm meslektaşlara kolaylıklar diliyorum.Bir konuda değerli görüşlerinizi rica ediyorum.Bir borçlunun avukatı olduğunu söyleyen avukat alacaklı avukatını arayıp borçluya borcun taksitlendirilmesi konusunda yardımcı olmasını istiyor konuşma bir süre bu şekilde devam ederken son olarak avukatın taksit yapamayacağını söylemesi üzerine borçlu avukatı olduğunu söyleyen avukat sinkaflı küfürler ediyor.Alacaklı avukatının yanında o sırada bulunan meslektaşı(aynı zamanda kardeşi olan) da konuşmaların yüksek sesle olmasından dolayı küfürleri duyuyor.Bunun üzerine alacaklı avukatı İstanbul Barosuna avukatı şikayet ediyor.Şikayet edilen avukat savunmasında küfretmediğini hatta yanında bulunan müvekkilinin de bu duruma tanıklık edeceğini söyleyip tanık beyanını da sunuyor.Sonuçta baro küfrün telefonla olması ve ispat edilememesi nedeniyle disiplin kovuşturmasına yer olmadığına karar veriyor.Bu durumda şikayet eden avukat küfredildiğini ve tanığın da yalancı tanık olduğun biliyor fakat ispat edemiyor.Şikayetçi avukatın gösterdiği tanığın yazılı beyanı istenmiyor.( karşı tarafın tanığının ifadesinin zıddı olacağından heralde).Bu durumda umutsuz bir durumda olsa şikayetçi avukata ne önerebilirsiniz? Baronun şikayetçi avukatın tanığının da yazılı beyanını istemesi gerekir miydi? Yemin teklifi gibi bir durum olabilir mi?( gerçi kesin yapmadım diye yemin edecektir.) Barolar birliğine itiraz edilirse bir sonuç alınabilir mi ? Siz olsaydınız şikayet edilen avukatın ceza alması için nasıl bir yol izlerdiniz?Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkür ediyorum.
|