Konu
:
yatalak duruma düşen eşe açılan boşanma davası
Mesajı Okuyun
10-06-2010, 13:35
#
4
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
hayali
maddi ve manevi tazminat ve nafaka isteminiz için ayrıca bir dava açmanıza gerek olduğunu sanmıyorum.açılmış bulunun dava içinde de karar verilinceye kadar isteyebilirsiniz.Tabi bu maddi tazminat m.174/1 tarif edilen maddi ve 174/2 manevi tazminat ise. ki bu istemleriniz ayrıca bir harca tabi değil,çünkü boşanmanın eki niteliğinde tazminatlardır.nafaka da isteyebilirsiniz.tabi tazminatların istnmesi için kusur oranlarına dikkat etmelisiniz.
Tabii ki, açılan davada maddi ve manevi tazminat ile nafaka talep edilebilir. Dava red olursa ne olacaktır? Bunların hiçbiri hüküm altına alınmayacaktır. Ancak ayrıca bir dava açılıp istenir de, ilk davanın reddine, ikinci davanın kabulüne karar verilirse; hem boşanma sağlanmış olacak hem de tazminat ve nafakaya karar verilecektir.
Alıntı:
Ayrı bir dava açacaksanız dayandığınız maddi olayların farklı olmaması halinde
, (karşılık dava süresinide geçirmiş olduğunuzdan) yani
aynı sebebe yani şiddetli geçimsizliğe dayalı olarak
dava açıp aynı maddi olayları ileri sürmeniz derdeslik itirrazı ile karşılalanabilir.Ama başka bir sebebe dayalı dava açma hakkınız her zaman vardır.karşılık dava süresinin bu bağlamda geçmiş olmasının etkili olduğunu da sanmıyorum.
Daha önce de başka forumlarda yazdım. Açılan davaların ikisinin de "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle açılması durumunda dahi "derdestlik" itirazı dinlenmemelidir. Çünkü birinde kocanın kusuru, diğerinde kadının kusurunun kanıtlanması sözkonusu olacaktır. Yani dayanılan olaylar farklı olacaktır.
Alıntı:
Ancak müvekkiliniz de boşanmayı talep ediyormuş, o halde ayrı bir dava açmadan bu davada boşanmayı kabul eder tazminat ve nafakayı da isteyebilirsiniz.selamlar
Dava (1 yılı aşan evlilik için) anlaşmalı boşanma davası değildir. Dolayısıyla hakim delilleri serbestçe takdir edecek, hatta tarafların ikrarı da kendisini bağlamayacaktır. Bu riski göze almamak için ben olsam,
ikinciyi davayı açardım. Çünkü ben öyle yapıyorum.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın