Mesajı Okuyun
Old 09-06-2010, 14:21   #1
Av.akintay

Mesaj Sulama birliği tarafından talep edilen su tüketim bedeli

İyi çalışmalar.
Müvekkilim kendisine ait tarlayı 1998 yılında parça parça üç ayrı şahsa satmıştır.Satıldığı zamanki parsel numarası 73 olan tarla daha sonra 256,şimdi ise 370 olarak değişmiştir.Müvekkilim 1998 ile 2002 yıları arasındaki su kullanım bedelini,kullanmadığı halde ödemiştir.2002-2006 yılları arasındaki su tüketim bedeli faiziyle 4 milyar olarak müvekkilimden istenmektedir.İşin ilginç yanı 73 numaralı parsel nolu tarla için bu bedel istenmektedir.
Diğer iki şahıs kendi üzerlerine düşen tüm su bedelini ödemiştir..Kötüniyetli diğer şahıs sadece numarası değişen 370 parsel nolu tarlanın aboneliğini üzerine 2007 yılında almıştır.Halen o tarlada sulama yapmaktadır.73 numaralı parselin borcu müvekkilimin üzerine kalmıştır.
Diğer iki şahıs müvekkilim lehine şahitlik yapmaya hazır.Müvekkilimde tapu kayıtları,98-2002 yılları arasında ödediği su makbuzları mevcut.
Takibe karşı ne yapılabilir?Açıkçası ilk işim olduğu için biraz heyecan yapıyorum.Tecrübeli meslektaşlarımın yardımlarını esirgemeyeceğini umuyorum.