08-06-2010, 21:09
|
|
|
Danıştay : "... Bir başka ifadeyle yapılan hukuki yardımın niteliği veya niceliği ne olursa olsun avukatın verdiği hukuki hizmetin maddi karşılığının belli bir miktarın altına düşmesini engellemektedir."
Adalet Bakanlığı : "<maktu ücretin tamamen kaldırılması yerine, nispi ücretin maktu ücretin yarısından veya üçte birinden az olmayacağı şeklinde bir düzenleme yapılmasının uygun olacağı> yolunda görüş bildirmiş ve asgari haddin tamamen kaldırılmasının adli olmayan bir uygulamaya sebep olacağını belirtmiştir.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirileri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
"Baro mensuplarının genel menfaatlerini ve mesleğin ahlak, düzen ve geleneklerini korumak" asli görevlerinden olan Türkiye Barolar Birliği, bütün baroların katılımıyla oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliği haiz bir üst meslek kuruluşudur. |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Baronun yönetim kurulları, her yıl Eylül ayı içerisinde, yargı yerlerindeki işlemler ile diğer işlemlerden alınacak avukatlık ücretinin asgari hadlerini gösteren birer tarife hazırlayarak Türkiye Barolar Birliğine gönderirler.
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunca, baro yönetim kurullarının teklifleri de göz önüne alınmak suretiyle uygulanacak tarife o yılın Ekim ayı sonuna kadar hazırlanarak Adalet Bakanlığına gönderilir. |
|
 |
|
 |
|
|