Mesajı Okuyun
Old 07-06-2010, 14:09   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Evililk birliği içinde karşılığı ödenerek ve 2002 sonrası alınan bu ev başka bir mal rejimini taraflar tercih etmemişlerse "edinilmiş mal rejimi"ne tabii olacaktır.

Edinilmiş mallar boşanma halinde tasfiye hesabına girerler ve "tapu üzerine olmayan eş" evin değerinin yarısı üzerinde tasfiye payı alacağı sahibi olur.

Evin mülkiyeti kimin üzerine ise, ev onun mülkü olmaya devam eder diğer eşe evin değerenin yarısı kadar parayı ödemek zorunda kalır.
Alıntı:
Evin bedelinin bir kısmını beraber yaptığımız nakit birikimle

Çalışmanız karşılığı edinidiğiniz paralardan artan birikimleriniz tasfiyeye dahil edilir. Eşin tasfiye payı alacağı bu miktar üzerinde vardır.

Alıntı:
kalan kısmını da ya benim alacağım banka kredisiyle

Bu da edinilmiş mal tasfiyesine dahil edilecek ve diğer eşin alacak hakkını ileri süribeleceği miktardır. Karşılığı evilik birliği içinde ödenmektedir. Ancak boşanma davası kredi borcu bitmeden açılırsa boşanma davası taruhine kadar kı ödemeler tasfiye hesabına dahil elip yarısı üzerinde tasfiye payı alacağı doğar.

Alıntı:
ya da benim ailemden alacağımız borç para ile karşılayacağız

Ailenizden alacağınız borç para halinde de yukarıdaki açıklamalar geçerlidir. Bu borç ailenize geri ödenmiş ise, bu meblağ da paylaşıma girer.

Ancak aileniz size bu meblağı karşılıksız olarak BAĞIŞLAR ise, bu bağış miktarı tasfiye hesabına dahil edilmez ve sizin artı değeriniz olarak kalır.

Genel hatları ile evlilik birlği içinde alınacak evin akıbeti boşanma halinde bu şekildedir.

Daha fazlası için bir avukatın fiili doğrudan desteği ile hareket ediniz.

Saygılar.