Mesajı Okuyun
Old 13-11-2006, 18:31   #3
Merhaba

Sayın Av. Bülent S. Akpunar,

Avukat olmasam da, alıntı gazete haberinde kullanılan “avukat bile olamayacak” ifadesinin, yorumladığınız biçimde “küçülten” bir anlam içerdiği düşüncenize katılıyorum.

Gazetecinin bu yazım tarzının ardındaki niyeti sorgulayamam.

(Kasta binaen mi, yoksa yazım özensizliğinden kaynaklı bir gaf mı olduğu konusunda)

Fakat küçücük bir yazım biçimi farkıyla;

“….avukatlık ta yapamayacak” biçiminde bir ifade kullanılsaydı eğer, sanıyorum böyle bir olumsuz anlam içermeyecekti.

Ve böylece o “küçücük” yazım farkı, böylesine büyük ve olumsuz bir anlam farkı ortaya çıkarmayacaktı.

( Bu vesileyle, her ne kadar çoğu kez kısıtlı zamanlarda aceleyle yazmamız gerekiyor olsa da, THS forum alanlarında da, bazı katılımcıların gerek içerik, gerekse biçim olarak yazım estetiği konusunda özenli olabilmeleri konusundaki dileğimi iletmek istiyorum.)

Saygılar.

Merhaba.

Not:

Yukarıdaki metni, içeriği tamamen aynı olduğu halde, okuyucunun bu yazım biçimini okuyup anlamadaki zorluğuna örnek olması için, farklı bir yazım biçimiyle sunuyorum.

(Sayın Av.Bülent S. Akpunar,avukat olmasam da alıntı gazete haberinde kullanılan avukat bile olamayacak ifadesinin yorumladığınız biçimde küçülten bir anlam içerdiği düşüncenize katılıyorum gazetecinin bu yazım tarzının ardındaki niyeti sorgulayamam.kasta binaen mi, yoksa yazım özensizliğinden kaynaklı bir gaf mı olduğu konusunda.Fakat küçücük bir yazım biçimi farkıyla; “….avukatlık ta yapamayacak” biçimindebir ifade kullanılsaydı eğer, sanıyorum böyle bir olumsuz anlam içermeyecekti.ve böylece o küçücük yazım farkı, böylesine büyük ve olumsuz bir anlam farkı ortaya çıkarmayacaktı.bu vesileyle, her ne kadar çoğu kez kısıtlı zamanlarda aceleyle yazmamız gerekiyor olsa da, THS forum alanlarında da, bazı katılımcıların gerek içerik, gerekse biçim olarak yazım estetiği konusunda özenli olabilmeleri konusundaki dileğimi iletmek istiyorum.)