Mesajı Okuyun
Old 03-06-2010, 12:47   #7
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan hayali
şiddetli geçimsizliğe dayalı maddi olayların kanıtlanması halinde boşanma kararı verilmesinin önünde engel yok.Ancak evlilik birliiğinin temelden sarsılması nedeni ile dava açmaya kalkmayın o sebebe dayalı olarak dava açarsanız, evliliğin en az bir yıl süreyle devam eden bir evlilik olması koşulu arandığından davanız red edlilir.Olayınızda şiddetli geçimsizliği oluşturan olguların, yani sebeplerin (mahkeme nezdinde evliliğin devamında taraflara yarar getirmeyeceği fiilen bittiği şeklinde) kesin bir kanat getirmesi halinde, isterse bir saat önce evlenilmiş olsun, delil ve gerekçeler kuvvetli ise boşanma kararı verilmesini engelleyen bir husus yoktur.kolay gelsin

Birinci cümleniz ile ikinci cümleniz arasında çelişki yok mu?

Ayrıca koyulaştırdığım ikinci cümlenizi anlamadım. Dava çekişmeli boşanma davasıysa neden 1 yıllık süre aranacaktır.

Alıntı:
Yazan avmurat
Medeni Kanunun yukarıdaki iki maddesindeki şartlar sizi oldukça ilgilendirmekte.Zira evlilik bir yılı doldurmadığı için hakimin tamamen kanaat getirmesi ve bu kanaatine rağmen ortak hayatın yeniden kurulması olasılığını görürse ayrılığa karar verecektir.Ben bu durumla hiç karşılaşmadım ama olasıdır,

Az yukarıda yazdıklarım sizin için de geçerlidir. Koyulaştırdığım bölümü okuyunca, evlilik 1 yılı aştıysa hakimin kanaat getirmesine ihtiyaç yokmuş gibi algııyorum.