Mesajı Okuyun
Old 01-06-2010, 21:16   #3
Av.Cengiz Aladağ

Soru:

Alıntı:
Yazan simav
Mrb arkadaşlar.Karşılığı olmayan bir çekten dolayı kambiyo senetlerine dayalı icra takibi açtım.Takibi açarken bankanın ödediği meblağı düşmeyi gözden kaçırmışım.Bunun üzerine borçlunun avukatı takibin iptali için icra mahkemesine itirazda bulundu.Sizce mahkeme takibin iptaline karar verir mi? Takibin iptali için gerekli şartlar oluşmuşmu? Eğer takibin iptaline karar verilirise aynı çek ile yeniden takip açabilrimiyim?Zamanaşımı nasıl olur,açmış olduğum takip ile zamanaşımı kesilmiş olurmu? yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum,teşekkürler...

Doğru yanıt:

Alıntı:
Yazan Av.Özgür KARABULUT
Takibin tümden iptalini gerektirdiğini düşünmüyorum. Sadece o kısım için iptal edilmeli, kalan kısmı için takibe devam edilmelidir.

Yasal dayanak:

Alıntı:
Madde 170/b:
61 inci maddenin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları ve 62 ila 72 nci maddeler bu fasıl hükümlerine aykırı olmadıkça, kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip hakkında da uygulanır.

Alıntı:
Madde 66/1:
Müddeti içinde yapılan itiraz takibi durdurur. İtiraz müddetinde değilse alacaklının talebi üzerine icra memuru takip muamelelerine alacağın tamamı için devam eder. Borçlu, borcun yalnız bir kısmına itirazda bulunmuşsa takibe, kabul ettiği miktar için devam olunur.