Mesajı Okuyun
Old 01-06-2010, 09:26   #5
Gemici

 
Varsayılan

Sayın umutlaw,
ikinic mesajınızda yazdıklarınızın ve belirttiğiniz kanun maddelerinin benim sorduğum soru ile ve çocuğa pasaport verilip verilmemesi ile ne alakası var. Babanın imzası olmadan pasaport vermem diyen konsolosluk bunu bilmiyor mu? Alman makamları çocuğa pasaport verirken velayet hakkına sahip olan anne ve babanın her ikisinden de imaz iatemiyor mu?

Sayın furugferruhzad,
problemin çözümü annenin mahkemeye müracaat ederek çocuğun velayet hakkını kendi üzerine almasından geçer. Bu yapıldığı takdirde hem Alman makamları hem de Türk künsolosluğu hiçbir zorluk çıkarmadan pasaport verirler. Çocuk Almanya da yaşadığı için en doğru yol Almanya'da mahkemeye müracaat etmektir.

Sayın umutlaw
ve cocugu kendi basina dogurmus ise evlilik icerisinde olsa bile esinden ayri sayilir ve cocuk annenin uzerinde kayd edilirdemişsiniz.
Çocuğu kendi başına doğuran evli kadının kocasının velayet hakkının yok olduğunu ve çocuğun annenin üzerine kaydedileceğini nerede okudunuz?

Alıntı: Cocugun pasaportu yoktur alamaz diye bir sey bu sartlarda olmaz! ve Annesi Alman olan cocuk, Alman vatandasti oldugundan Turkiyeden babanin muvafakati aranmaz dogrudan Alman pasaportu alir ve Turkiyeye 3 aylik vizesiz seyahat eder.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yine aynı soru: Babanın evlilik içi doğan çocuk üzerindeki velayet hakkının olmadığını hangi yasa maddesi belirliyor? Yoktur olamaz dediğiniz pasaportu vermek i,çin konsolosluk babanın rızasını istiyor. Veeeeeee aynı durum Alman makamları için söz konusu.

Saygilarimla