Mesajı Okuyun
Old 30-05-2010, 22:50   #6
Av.Selim Balku

Alıntı:
Sayın Selim Balku, THY karşı açılan maddi manevi tazminat davasının sonucu ne oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu soru, her sorulduğunda kahrolurum...

Davacı başı, 5OO TL Maddi, 4000 TL manevi tazminat talep etmiştik. Toplam 45.000 TL idi.

Hakim 500,00 TL maddi tazminatı kabul etti, 4.000,00 TL manevi tazminatı reddetti. Hakim karar verirken duruşmada şunları söylemişti.

"taraflar kesinlikle manevi tazminatı hakediyorlar, zaten dosyayı yargıtaya göndereceksiniz ve oradaki büyüklerimiz" kararı kesin bozacaklar, ancak ben şimdilik manevi "tazminatı reddediyorum."

Hakim 4.000 TL çok deyip, 1.000 TL'ye hükmedebilirdi. Manevi tazmiantı külliyen reddetti.

duruşmada sordum, madem bozulacak neden reddedettiniz?

-"dosya gitsin, gelsin cevabını o zaman söylerim..." demişti...

Hakimin ilginç kararları vardır; ancak bilgisinden ve gayretinden hiçbir zaman şüphe etmeyeceğim bir hakimdir.

Maddi tazminat kabul edildiğine göre manevi tazminat da kesinlikle kabul edilmeliydi. Zira müvekkillerin hepsi üniversite mezunu, hepsinin gelir durumu iyi, hepsinin yaşı 60, hepsinin de manevi dünyası kesinlikle haleldar olmuştur.

Kaldı ki davalı "havada sis vardı" diye beyanda bulunmuştu. Dosyaya havanın günlük güneşlik olduğuna dair meteoroloji raporlarını koymuştuk. Uçak 5 saat rötar yapmıştı... Daha sonra rötarın sebebinin sis olmadığını, boş olan seferlerin birleştirme uyanıklığını olduğunu dahi ispatlamıştık...

uzatmayayım biz davayı temyiz etmedik, dava bu haliyle kesinleşti, davaya bakan hakim temyiz etmediğimizi görünce çok şaşırmıştı.

Benzer davalarda, maddi manevi tazminat talepleri, kabul edilmektedir.

Ben kararı temyiz etmediğimden dolayı hakimin davayı neden reddettiğini gerekçeli kararda anlayamadığım gibi hiçbir zaman da anlayamadım.

Kolay Gelsin...

Not: Sayın Abbas, yılar sonra bende kahır etkisi yaratan davayı hatırlattığınız için size karşı gizli bir tehevvür içerisindeyim,
bu paylaşmanın akabinde "peki neden temyiz etmediniz" diye bir soru sorarsanız gadabım artabilir baştan söyleyim