30-05-2010, 19:44
|
#3
|
|
Sayın umutlaw,
Sorunuzun başlığı, Faks ile dilekce hakki! ve DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN da her hangi bir duzenlemeye rastlayamadim. cümleniz hakkında kısaca açıklama getirmek istiyorum. Dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanunda sözü geçen hakkın adresi kamu kuruluş ve kurumlarıdır, özel kuruluşlar değil..
Sizin bahsettiğiniz olayda ise özel bir kuruluş söz konusu. Bu özel kuruluşun faks konusundaki düşünceleri ile genel olarak faksın delil olma ve güvenilirliği konusundaki düşünceler aynı yönde. Problemin çözümü iadeli taahütlü bir mektuptan geçiyor bence.
Önemli olan olayda müşteri ile kuruluş arasında borçlar hukukuna dayanan bir sözleşme ilişkisinin olması; DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANU'da ise vatandaş ile bir kamu kuruluş ve kurumu arasındaki ilişki söz konusu.
Saygılarımla
|