Mesajı Okuyun
Old 27-05-2010, 07:47   #1
av.acarav

Varsayılan ceza davasında müdahil yanında müdahale talebi

Arkadaşlar
İmar kanununa aykırı davranan kişiler aleyhine,müvekkil Dernek olarak vaki şikayetimiz ile konu Savcılığa intikal etmiş oldu, Savcılık ilgili Belediyeye yazdığı tezkere ile "belediye sınırları içinde kaçak inşaat yapanları tek tek savcılığa şikayet etmesini" istemesi üzerine, Dernek olarak bizim şikayetçi olduğumuz kaçak inşaat yapan kişiler de Belediyece şikayet edilmek zorunda kalınmasını müteakip, kamu davası açıldı,davaya müdahale etmek zorunda kalan Belediye yanında davaya müdahale talebimiz Hakimce reddedildi.
Kaçak inşaat yapımına göz yuman ve bu arada bu şirketten bağış olarak pahalı bir iş vasıtasını meclis kararı ile alan Belediyenin delilleri tam olarak vermeyeceğine inandığımızdan,belediye yanında müdahale talep ettik.
Hakim,1 derneğin doğrudan doğruya ilgili ılmadığı" gerekçesi ile reddetti.
Bu konuda içtihat aradım bulamadım.
Bence bu talebin reddi yanlıştır, kamunun yararınu savunan ve bu nedenle şikayet eden derneğin,davanın sonucu ile doğrudan doğruya bağlantısı vardır.
Ceza davalarında da ,hukuk davalarında olduğu gibi, asli müdahil olarak olmasa bile,müdahil yanında fer'i müdahil olarak talebin kabul edilmesi lazım diye düşünüyorum.
Bu konuda ki görüşünüz nedir ve elinizde emsal karar var ise bildirmenizi rica ediyorum