Mesajı Okuyun
Old 26-05-2010, 11:13   #7
Av.Nevra Öksüz

Alıntı:
Yazan avukat_y
ancak borçlu davacı tarafından açılan dava icranın geri bırakılması taleplidir.takibin iptali değil.ancak bunlar aynı kavrama girmiyor sanırım.ben o mantıkla söylemiştim.yani icranın geri bırakılmasını isteyemez.talep yanlış.usulen isteyemez.dolayısıyla red ettirebilirim davayı bu sebeple.diye düşündümçünkü iik 71/2 ye göre izamanaşımını ileri sürebilmesi için takibin kesinleşmesi gerekiyor haksız mıyım.adres araştırmasından dolayı takibin zamanaşımına uğramayacağını düşünüyorum.
Sayın avukat_y,

Borçlunun süresinde zamanaşımı def'inde bulunması+1086 S.K. m.76 (diye düşünüyorum )

ve diyorsunuz ki;
Alıntı:
Yazan avukat_y
çek takibinde ...03.01.2008 de avukat mahzenden çıkartma talebinde bulunmuş ve dosya mahzenden çıkmış.takipsizlik nedeniyle tekrar mahzene gitmiş.yeni vekil olarak 26.02.2010 da takibi yeniledik...
Alıntı:
Yazan Av. Ömeroğlu
...henüz takip kesinleşmeden zamanaşımı gerçekleştiğinden İİK168-169.madde hükümleri uyarınca takip maalesef zamanaşımı nedeniyle iptal edilecektir...
Alıntı:
Yazan Hades
...süresinde zamanaşımı def'inde bulunmakla takip iptal edilecektir(diye düşünüyorum )...

Saygılarımla...