26-05-2010, 08:54
|
|
|
Yargıtay kararları arıyorum haksız şikayet manevi tazminat
Öncelikle herkese iyi günler… Müvekkil geçen seçimlerde köy muhtarlığına adaylığını koyuyor. Ve kazanıyor. Adaylığını koyup kazanamayan köydeki diğer kişi arkadaşlarıyla beraber müvekkile ‘Zimmetine para geçirmiştir, Keyfi para toplamak, Kendine menfaat temin etmek’ suçlarından şikayette bulunmuşlardır. (Şikayette bulundukları durumların hepsi 1-2 yıl önceki meseleler olup, fakat seçimleri kaybettikten sonra şikayette bulunmuşlar ve ellerinde şikayeti gerektirecek önemli deliller yok…Mesela şu kadar su parası topladı , topladığı bu paraya makbuz kesmedi gibi..Halbuki bütün makbuzlar kesilmiş..) Müvekkilim hem savcılıkta hem de kaymakamlıkta geçirdiği soruşturmalardan beraat etmiş ve suçsuz bulunmuştur. Şimdi bunun için şikayet edenlerden manevi tazminat davası açtık.
Yaptığım araştırma siteden biraz bilgi edindim. Fakat Yargıtay kararlarının metnini bulamadım.
Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 08.03.1988 tarih ve 9920 Esas,2217 sayılı kararı
Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 07.04.1989 tarih ve 10406 Esas,3213 sayılı kararı
Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 15.06.2002 tarih ve 5755 esas,5854 sayılı kararı
Yargıtay Dördüncü Hukuk Dairesi 16.05.1989 tarih ve 281 Esas,3471 sayılı kararı
Kararların tam metni olan ve bu manadaki başka kararı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
|