Konu
:
Ölüm halinde velayet
Mesajı Okuyun
19-05-2010, 18:13
#
3
av_my
Alıntı:
Yazan
Av. Nurten Kozan
Sayın Meslektaşım,
Küçüklerin velayetinin düzenlenmesi kamu düzenine ilişkindir. Velayet kendiliğinden geçmez. bu nedenle tespit davası açamazsınız diye düşünüyorum.
Bu arada verdiğiniz doğum tarihlerine göre, 91 doğumlu zaten reşit olmuş durumdadır, 92 doğumlu olanda ay- gün hesabına göre 2010 yılında reşit olacaktır....
Ancak, velayet yetkilerinin verilmesini dava yolu ile talep edebilirsiniz.Daha önce velayet anneden alındığına göre bu durumda velayetin değiştirilmesi davası açmanız uygun olmayacaktır. Vesayet hükümlerine göre Sulh hukuk mahkemesine müracaat edip, yaşı küçük çocuğun annenin velayeti altına bırakılmasını talep edebilirsiniz diye düşünüyorum. Mahkeme resen inceleme yapacak, gereğinde vasi de atayabilecektir.
kolaylıklar dilerim.
Sayın meslektaşım öncelikle teşekkür ederim. Çocukların doğum tarihleri 92 ve 93. Bu konuda özür diliyorum. Neticeten sizin dediğiniz yol teknik anlamda vasi tayini davası olacaktır. Benim aklıma şöyle bir yol geldi. Aile mahkemesinde hasımsız bir velayet davası açıp çocuğa mahkemece re'sen bilirkişi atanması için talepte bulunup kayyımıın davaya dahil edilmesini sağlamam daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
av_my
Üye Kimliği
av_my İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
av_my İsimli Üyeye Email Gönderin
av_my İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın