Mesajı Okuyun
Old 19-05-2010, 10:05   #3
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avakkas
Müvekkil adına çek nedeniyle kambiyo takibi ile borçluya ödeme emri gönderdik. Borçlu ödeme emrini aldı, ödeme emri kesinleşti. Borçlunun adresine hacze gititğimizde, işyerini yeğenine devrettiğini öğrendik. Ev adresini bir süre bulamadık. Adına kayıtlı taşınmazlar üzerine tapuya haciz gönderdik. uzun süre cevap alamadık. daha sonra haczin var olan 2 taşınmaza konulduğunu, bu hacizden sonra borçlunun bu taşınmazları yeğenine satıp devrettiğini öğrendik.
Daha sonra çek keşide eden kişinin , çeki yeğeni tarafından imza edilip müvekkile verildiğini öğrendik. her ikisi hakkında şikayette bulunduk, ceza yargılaması devam etmekte iken, çek keşidecisi alacaklının meşru hamil olmadığı iddiası ile takibin iptalini dava etti, bu dava reddedildi. Bu yargılamalar devam ederken , borçlu - keşideci çekin icra takibinde 6 aylık zamanaşımını ileri sürerek , takibin geri bırakılmasını dava etti.
- yargılamalar devam ederken zamanaşımı işlermi,
zamanaşımı kararı verilirse, alacaklı vekili olarak açacağımız dava türleri nelerdir?
Bu konudaki Yargıtay kararları alacaklı lehine varmı dır.
Teşekürler


Ceza yargılaması sırasında da icra dosyasından işlem yapmanız gerekiyordu. 6 aylık süreyi kaçırmışsanız dosya düşer; örneğin menfi tespit davası açılıp tedbir kararı verilseydi dosyanız düşmeyecekti.
Bu aşamada ancak çekleri ilamsız icraya koyup itiraz halinde TTK 644 e göre sebepsiz zenginleşme davası açabileceğinizi düşünüyorum.
Ceza davasında da başkasının yerine imza atarak çek keşide etmenin suçunun resmi evrakta sahtecelik olabileceğini düşünüyorum.