Mesajı Okuyun
Old 18-05-2010, 21:47   #12
Av.Ömer KAVİLİ

Varsayılan diktatör olursun, gaddar olursun, kalleş olursun...

Sayın Selim Balku,

Özlü anlatımınıza katılıyor v e teşekkür ediyorum.

Ömer Kavili 15638

" Hak, huk, HUKUK; gak, guk, GUGUK!!! "

İnsansız adalet olmaz
Adaletsiz insan olur mu?
Olur, olmaz olur mu!
Ama, olmaz olsun

ÖZDEMİR ASAF

[quote]
Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku
Muhakeme ile alakalı olmayan bir husus için sopanı kullanırsan, diktatör olursun, egonu tatmin etmek için kolluğu kullanırsan gaddar olursun, tüm bunları aynı sıralarda dirsek çürüttüğün meslektaşına yaparsan kalleş olursun...

Alıntı:
Yazan Av.Selim Balku
Bildiğim kadarıyla Avukatın daha önce aynı mahkemeden bir davası düşmüş, avukat davayı yeniliyor, duruşmaya giriyor,, bu sefer zamanında gelmesine rağmen (iddia böyle) hakim davasını yine düşürüyor, bu sefer avukat davamı neden düşürüyorsunuz, işte buradayım demesine rağmen çıkın ihtarı yapılıyor, avukat çıkmayınca polis çağrılıyor vs.

Olayı bir arkadaşımdan duydum, adliyede görevli bir memurla telefonda konuştum, Pazar günü Yeni Asır gazetesinden okudum, birbirlerine parelel bir haber.

Hakim gazeteye verdiği demeçte avukatlardan yana şu şekilde curnal ediyor; "avukatlar davaya geç kalınmasını alışkanlık haline getiriyor, duruşma salonunda roman okuyan avukatlar gördüm vs."

Haber ve bilginin kaynağı Hakimin canına, malına, namusuna, şerefine yönelik fiili bir saldırı söz konusu olmadığı yönündedir.

Bildiklerim bunlardan ibaret, bu bildiklerime göre şu olasıkları da ekleyebilirim, bu olayda avukat tümüyle hatalı olabilir, hakim çık demiştir, çıkmıyorum demiş olabilir, terslik yapmış, haksızlık ediyorsunuz diye yüksek sesle hitap etmiş olabilir, duruşmamı almayana kadar ayakta bekliyorum ve olayı protesto ediyorum, demiş olabilir. Yani olayda ki tüm olumsuzlkları avukat meslektaşıma yüklenebilir, buna göre meseleyi düşündüğümde hakimi haklı çıkartabiliecek hiçbir yan göremiyorum. Kaldı ki görüştüğüm kişiler hakimin hiçte haklı olduğunu söylemiyorlar,

Ehemi, mühime yeğlersek,

1-Hakim bir hukukçu gibi davranarak, aklanmak için kendisi ilgili makama başvuru yapmalıdır.

2-İstifa etmelidir.

3-Görevden uzaklaştırılmalıdır.

Adliyedeki memur tanığım telefonda "olur böyle şeyler, büyütülecek birşey değil" dedİ.

Bence küçültülmemesi gereken bir olay, herşeyden önce bir yargıcın tarafsızlığına, nesnelliğine gölge düştü, bu durumda hangi vatandaş, bu gölge ile görev yapan hakimin karşısında hukuk arayabilir ki,

düşünsenize, avukatım ve hakim beni polis zoruyla dışarı çıkartıyor, vatandaş görüyor, memurlar görüyor, polis koluma girmiş, haykırıyorum ama elimden hiçbirşey gelmiyor, vatandaş dışarda bu olayı nasıl anlatacak siz tahmin edin.

Avukat rezil ve zavallı olmadı ben işin o tarafına takılmıyorum, vatandaş bu rezilliği gördü, rezilliğin tarafı ve faili bir hakim, ya bana da aynısı yaparsa, ya karşısında konuşamazsam, ya beni anlamazsa kaygılarıyla hüküm mü bekleyecek vatandaş. Hakim haklı da olsa bu görüntüye sebep verdi.

Hakim aba altından sopa göstermemiştir, sopayı kullanmıştır.

Muhakeme ile alakalı olmayan bir husus için sopanı kullanırsan, diktatör olursun, egonu tatmin etmek için kolluğu kullanırsan gaddar olursun, tüm bunları aynı sıralarda dirsek çürüttüğün meslektaşına yaparsan kalleş olursun...

Kolay Gelsin...