Konu
:
alacak davasında davalının davalıya yemin hakkı
Mesajı Okuyun
18-05-2010, 19:23
#
15
Av.Nevra Öksüz
Alıntı:
Yazan
av.humk
Bu arada kayın pederimin bana verdiği vekaletnamede sadece para tahsilini içerir yetki var aracın satışını içerir bir yetki yok
Geçersiz sözleşmenin tarafları Sayın av.humk ve (Z) iken ve sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre taraflar aldıklarını iade ile mükellefken Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen bu davada (Y) Sigorta Şirketinin aktif ve kayınpederin de pasif husumet ehliyeti yoktur. Kayınpederle Sayın av.humk arasında müşterek müteselsil sorumluluk söz konusu değildir (diye düşünüyorum
).
Kaldı ki tarafların (katılmamakla birlikte) müşterek müteselsil sorumlu olduklarını düşünsek bu durumda Mahkemenin paranın kimde olduğunu araştırıp belirlemek gibi bir görevi de yoktur ve Mahkemenin
"para kimde" diye
re'sen yemin teklifi söz konusu edilemez. Geriye kalan kat'i yemini de kanunkoyucu, taraflardan davacının davalıya; davalının davacıya teklifi şeklinde vaz'etmiştir.
Alıntı:
Yazan
Av. Armağan Konyalı
Bu davada tarafları yerleştirmek benim elimde olsaydı kayınpederle damadı karşılıklı masalara oturturdum.
Bu derdest dava değil ama bir sonraki dava da bu şekilde olmalıdır kanaatindeyim
Saygılarımla...
Av.Nevra Öksüz
Üye Kimliği
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın