Konu
:
Mİras Hİssesİ SatiŞi-İİk 94/2 Ve 121
Mesajı Okuyun
10-05-2010, 21:46
#
2
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
Av.Ömeroğlu
Miras hissesi satışı ile ilgili olarak sitede ki önceki tartışmaları okuduğum, İİK 121. ve 94. maddelerine ilişkin elimdeki mevcut içtihatları taradığım, ve uygulamadan kişilerle fikir alışverişinde bulunduğum halde halen aşamadığım bir sorunum var.Özellikle daha önce miras hissesi satışı yoluna gitmiş üyelerin cevap verebileceklerini umuyorum:
Borçlunun ölmüş bulunan babasından intikal edecek taşınmazlarda ki miras hissesini haczettik.Taşınmazlar tapuda halen baba adına kayıtlı.Ardından icra müdürlüğünden aldığımız yetkiye dayalı olarak veraset ilamını çıkarttık.Bundan sonra ki adım ne olmalıdır?Benim yasadan anladığım şu aşamada icra müdürünün dosyayı İİK 121.maddesine göre icra mahkemesine yollayarak satışın hangi yolla yapılacağını sorması gerektiğidir.Ancak icra müdürlüğü öncelikle kendisinin düzenleyeceği ve veraset ilamını ekleyeceği belgeyle borçlu hissesinin intikalinin sağlanması gerektiğini ve bu konuda bize yetki verdiğini,şu aşamada İİK 121.maddesinin uygulanmasının söz konusu olmadığını zira tapu kaydı ölmüş baba adına kayıtlı olduğundan,bu taşınmazın henüz iştirak halinde tasarruf edilen bir mal olmadığını ileri sürmektedir.Gerçekten bu belgeyle tüm mirasçılar bir araya gelmeden intikal yapılabilir mi ve hangi koşullarla(harçlar ve vergiler örneğin)?Yoksa doğru olan icra mahkemesine dosyanın yollanması ve ardından mahkemece bize uygulamada sıklıkla rastlandığı üzere ortaklığın giderilmesi davası açmamız için yetki verilmesi midir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
İntikalin yapılabilmesi için vergi ve harçların yatırılması zorunlu...Aldığınız yetki belgesi ile, diğer mirasçılara gerek kalmadan tek mirasçı adına bu işlemi yapabilirsiniz.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın