05-05-2010, 12:59
			
							
		 | 
		
			 
            #1
		 | 
	
	| 
		 
			
			 
			
			
			
			
		 
			
				  
				
		
	  | 
	
	
		
			
			
				 
				ipotek alacağının temliki
			 
			 
			
		
		
		
		sayın meslektaşlarım bir konu hakkında başıma ilk kez geldiği ve pratikte nasıl olduğunu bilmediğim için sizlerin yardımlarına başvuruyorum. 
  
Şimdi A kişisi bankadan kredi çekiyor ve B kisişide kefil oluyor. A kişisi banka lehine taşınmazını ipotek veriyor. Daha sonra A borcunu ödeyemiyor. Bankayla görüşüp tekrar yapılandırmaya gidiliyor borç ve taksitler halinde ödenmeye baslanıyor ancak A yine taksitleri ödemiyor. Bankada B kefile borcu sen öde ben sana ipoteği devredeceğim demektedir. benim öğrenmek istediğim.  
  
Kefil B taksitler halinde ödemeyi kabul ettiğinde banka ipoteği hemen devrediyor mu yoksa taksitlerin bitmesini mi bekliyor. Eğer hemen devretmiyorsa B kisişi kendini nasıl güvence altına alacak..İleride banka devretmekten vazgecebilir mi? 
  
Burda ne gibi çıkabilecek sorunlar olabilir ileride? 
  
B kişisi ipoteği devraldıktan sonra hemen icra takibine girişebilir mi? 
  
Değerli görüşlerinizi benimle paylaşacağınıza emin olduğum için şimdiden teşekkür ederim. 
		
	
	
    
  
		
		
		
				
		
	
	 |