Mesajı Okuyun
Old 04-05-2010, 18:41   #1
Av. Burcu BİLGİÇ

Önemli Kira Kontratı Olmayan Kiracının iktisap sebebi ile tahliyesi!

Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Gerekli araştırmaları yapmama rağmen işime yarar türde net bir bilgi bulamadım,sizlere sormak istedim.
mÜvekkil 15 gün önce içinde kiracısı olan bir ev alıyor. Fakat kiracının kira sözleşmesi yok. Müvekkilim ise halihazırda iki katlı büyük bir evde oturmakta, 65 yaşında ve yalnız yaşıyor. Dolayısıyla satın aldığı apartman dairesine geçmek güvenliği ve sağlığı açısından bir zorunluluk halini almış durumda,evi satın alma amacı da bu zaten.Fakat gel gelelim kiracı evden çıkmam diyor başka bir şey demiyor. Kiralarını düzenli olarak eski ev sahibine elden vermiş, müvekkiliminde hesabına yatıracak.1 aylık süre içinde ihtarnamemizi çekeceğiz fakat bildiğiniz üzere 6 aylık bir süre vermek zorundayız. Ayrıca kiracı o altı ay sonunda da çıkacak gibi görünmediğinden bir de tahliye davası yolu gözükmekte ki bu da yaklaşık bir sene sürer.
Şimdi sorum şu;acaba tahliye davasını daha erken bir zamanda açma ihtimalimiz yok mu? yani kiracının kira sözleşmesinin olmamasını kendi lehimize çevirme ihtimalimiz ve yolumuz nedir?
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ediyorum...