Mesajı Okuyun
Old 27-04-2010, 09:06   #2
Admin

Konu uzmanlık alanım değil ancak mantık yürütmek gerekirse sizin açtığınız hükümsüzlük davası sizi lehinize sonuçlanıncaya kadar söz konusu markayı sizin kullanamayacağınızı düşünüyorum. Takdir edersiniz ki, davanın olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı şu aşamada belli değil ve sadece dava açmış olmanız da, yasayla korunan marka hakkına tecavüz etme hakkını size vermez. Eğer aksi durumu kabul edecek olursak, bir markaya tecavüz etmek isteyen herkes önce mesnetsiz bir hükümsüzlük davası açıp, dava devam ederken de markanın sahibinin kendisi hakkındaki hukuki ve cezai takiplerini sonuçsuz bırakabilirdi ki, bu markanın korunmasına ilkelerine aykırı bir durum ortaya çıkarır.

Siz davanızı lehinize sonuçlandırıncaya kadar söz konusu markayı kullanmaktan kaçınmalısınız diye düşünüyorum. Eğer markayı kullanırsanız sizinle ilgili cezai yada hukuki takip yapılabilir ve dava açmış olmanız da buna engel olmaz kanaatindeyim.

Öte yandan davayı açtığınız mahkemeye başvurup taleplerinizle ilgili bir tedbir kararı çıkartırsanız (mesela dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren davalının da söz konusu markayı kullanmaktan men edilesi gibi) elbette durum değişebilir ancak bu tedbir kararının da iddialarınız ve delilleriniz ÇOK kuvvetli değilse verileceğini sanmıyorum.