Mesajı Okuyun
Old 22-04-2010, 23:35   #1
ahmet çam

Varsayılan Davalı gayrimenkulun satılması sonrasında verilen kararın muhatabı kimdir.

Herkese iyi çalışmalar;

Apartmandaki bir bağımsız bölüm sahibiyle kiracısının birlikte gerçekleştirdikleri onaylı projeye aykırı yapılaşmanın eski hale getirilmesi davasında Mahkemenin vermiş olduğu karar henüz kesinleşmeden davalı olan sahip dava konusu yeri sattı. Bu arada kiracısı da değişti.

Ancak dava eski sahip ve kiracı aleyhine açıldığı için, karar bu iki davalı aleyhine sonuçlanarak kesinleşti.

Kararın infazı için icra takibi açtım ve davalı olan eski sahip ile eski kiracıya ve vekillerine tebliğ ettirdim.

Mahkemenin işin bitirilmesi için davalılara tanıdığı sürenin dolmasına birkaç gün var.Bu arada ben davalıların vekilleri olan meslektaşlarımı arayarak müvekkillerinin işi yapıp yapmayacaklarını sordum. Her iki meslektaşım da müvekkillerinin artık dava konusu yer ile ilişkilerinin kalmadığını, dolayısıyla biten davada her ne kadar davalı olarak görülseler de işin yapılması ile ilgili sorumluluklarının kalmadığını ifade ettiler.

Benim sorum şu :

1-Aleyhinde dava açılan ve dava sonunda işin yapılması ile ilgili olarak müteselsil sorumlu gösterilen dava konusu yerin eski sahibi ve kiracısının yeni pozisyonlarından dolayı sorumlulukları bitmiş midir?

2-Yeni sahibin ve kiracının sorumluluğu var mıdır? Varsa karar nasıl ve ne şekilde uygulanacak ?

Herkese şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla