22-04-2010, 08:14
|
|
|
OrtakliĞin Gİderİlmesİnde Hacİzlerİn Durumu
Değerli meslektaşlarım.Müvekkkilime ait gayrimenkule, imar uygulaması sırasında, çok küçük oranlarda bir kaç kişiye hisse verilmiş.Bu hissedarlardan birisinin borçlu olduğu kişi bu hisseyi haczettirmiş ve merciden aldığı yetkiyle satış suretiyle ortaklığın giderilmesi davası açmış.Gayrimenkulde kat mülkiyeti kurulu olduğu için ilgili yasa gereği, müvekkilim diğer çok küçük hissedarların payına isabet eden tutarı mahkeme veznesine yatırdı ve bu kişilerin hisselerinin müvekkilim adına tescili suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verildi.İlgili karar tapuya tescil edilmek üzere götürüldüğünde, bu çok küçük hisseler üzerinde çok sayıda haciz bulunduğunu gören tapu müdürlüğü kararı veren mahkemeye müzekkere ile bu hacizlerin akıbetini sordu bu cevap gelmeden tescili yapmam diyor.Mahkeme de tüm bu haciz koyduran dosyalara yazarak hacizlerinin devam edip etmediğini sormaya karar verdi.Ben ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum.Ortaklık satış suretiyle giderilmediği için İİK hükümlerinin uygulanamayacağını düşünüyorum.Öyle olsaydı ihalede satın alan kişi tüm hacizlerden ari olarak burayı alacaktı.Ancak bizim dosyamızda hiç ihale yapılmadığından bu hacizlerin nasıl kaldırılacağını merak ediyorum.İlgili dosyalar haczimiz devam ediyor derse ne olacak.Cevaplarınızı bekliyorum, saygılarımla.
|