|
|
|
|
1998 yilinda bosandim 2 cocugum var velayetleri bende,bosandigim sahis cocuklar icin ödemesi gereken nafakayi ödemedi,sahis bu arada evlendi,icra takibi baslattik evine hacize gidildi bu esyalar benim degil evli oldugum kadinin ceyizi diyor,calismiyorum diyor kendi isini yapiyor,en sonunda ödemedigi nafakalar icin hapis karari cikti ve icraya gidip belli bir miktar para yatirmis, dilekce vermis ben artik aylik ödüyorum hapis karari kalksin diye,ben birikmis toplu nafakayi alamazmiyim,maddi durumlari iyi herseyi anne ve babasinin üstüne yapmis benim bu durumda ne yapmam lazim.Lütfen yardimci olun.
|
|
 |
|
 |
|
Toplu nafaka dediğiniz husus, icra takibine geç başladığınız için biriken nafaka miktarı ise, "adi alacak" sayılacağından ceza verilmez. Ancak borçlunun haczi kabil malı varsa hacze devam edilebilir. Hacze gidildiğini ama eşyaların yeni eşe ait olduğu iddiasıyla karşılaştığınızı beyan etmişsiniz. Haciz zaptına bu şekilde geçtiyse "istihkak " iddiasında bulunulmuş demektir. Ondan sonra işleyecek prosedür için mutlaka bir avukattan hukuki destek almanız lazım. Bir evde bulunan malların hangi eşe ait olduğu ve bunun ispatı çok zordur. Fatura da tek başına mülkiyeti kanıtlamamaktadır. Yine borçlunun maaşına da haciz konulabilir. Bu ve benzeri hususları bir meslektaşımızla yüzyüze konuşarak öğrenmelisiniz.