Facebook'un çalışma şeklini biliyor musunuz bilmiyorum ancak facebook'ta bir kişi adına profil açmak ile bir kişi/organizasyona itafen grup kurmak farklıdır. Bir kişi adına profil açmak için o kişi olmanız gerekir ki, ama bir kişiye itafen grup kurmanız için o kişi olmanız gerekmez. Örneğin "Ajda Pekkan" isimli bir profili sadece adı "Ajda", Soyadı "Pekkan" olan bir kişi açabilir. Bu profile sanatçı Ajda Pekkan'ın resmini koymak içinse profili açanın sanatçı Ajda Pekkan olması zorunludur eğer Ali Yılmaz kendine "Ajda Pekkan" ismiyle profil açmışsa VEYA Samsun Ladik'te yaşayan Ajda Pekkan isimli tezgahtar kendi açtığı profile, sanatçı Ajda Pekkan'ın resmini koyup o profilin sanatçı Ajda Pekkan'a ait olduğu izlenimi veriyorsa bu hem facebook kurallarına hem de hukuka aykırıdır ve bu davranışlar yukarıda benim belirttiğim şekilde facebook'a bildirilebilir veya hukuki işlem yapmak düşünülebilir.
Ancak facebook'ta profili olan Ali Yılmaz facebook içinde "Ajda Pekkan" isimli bir grup kurmuşsa "bu başkasının adıyla hesap açma" işlemi değildir ve çoğu kez de hukuka aykırı olmayacaktır, çünkü facebook'a aşina olan herkes açılan grupların "fan club" olduğunu ve ilgisiz kişilerce açıldığı bilir. Bu grubun hukuka aykırı olması için gruba resmi bir hava veriliyor olması ve ilgili kişi/kurum tarafından kurulmuş izlenimi yaratıyor olması gerekir düşüncesindeyim. Eğer böyle bir izlenim yoksa bu işlemin hukuka aykırı olduğunu düşünmüyorum.
Örnek vermek gerekirse, facebook'ta Türk Hukuk Sitesi adına da grup/gruplar var ama kuran ben değilim, hatta şu anda hiçbirinin üyesi de değilim. Bu gruplara girdiğiniz zaman THS'yi seven(veya sevmeyen)

üçüncü kişiler tarafından kurulduğu anlaşılıyorsa, kuranın THS yönetimi olmaması tek başına grubu hukuka aykırı hale getirmez. Ancak grup sayfasına girdiğinizde o grubun THS'nin yönetimi tarafından kurulduğu, THS'nin resmi grubu olduğu izlenimi yaratılıyorsa, o zaman grup kişilik haklarına aykırı olur. Böyle bir hukuka aykırılık varsa da, yine facebook yönetimine bildirilerek grubun kapatılması sağlanabilir.
Ancak grup böyle bir izlenim yaratmıyorsa ve grupla ilgili başkaca bir hukuka aykırılıkta yoksa (grup mesajlarında hakaret vs.), yapabileceğiniz birşey olduğunu düşünmüyorum.
Eğer bir hukuka aykırılık varsa ve hukuki/cezai bir işlem yapacaksanız, tesbit davası ile durumu tesbit ettirmeniz gerektiğine ben de katılıyorum çünkü sanal ortamdaki bilgiler hızlıca değişebilir/silinebilir, dolayısıyla bu tesbit daha sonra ispat açısından önem taşıyacaktır.
Ancak bu tesbiti yaptıktan sonra Türkiye'de herhangi bir hukuki mekanizmadan sonuç alabileceğiniz kanaatinde değilim. İlgili kişiyi tesbit edebilmeniz için IP numarasına ihtiyacınız var ve o numarayı da size sadece facebook yönetimi sağlayabilir, Türk Polisi/Savcılığı ya da Adli Makamları facebook işbirliği yapmazsa IP numarasını, dolayısıyla da kişiyi tesbit edemez. Ama Polise, Savcılığa şikayet bedava olduğuna göre bir kaybım yok, şansımı denerim diyorsanız, evet haklısınız.