Öncelikle müvekkilinizin tek başına adının kullanılması bir işlem yapmak için yeterli değil diye düşünüyorum, müvekkilinizin "kimliğinin" kullanılıyor olması gerekir. Zira takdir edersiniz ki müvekkiliniz o ad ve soyadın dünyadaki tek sahibi olmayabilir.
Bir diğer deyişle facebook'ta bir kişinin örneğin "Aysel Çınar" ismi ile profil açması tek başınıza sizin haklarınıza tecavüz niteliğinde değildir, bu profilde siz olduğu iddiasında bulunuyorsa olay kişisel haklarınıza tecavüz niteliği alır. Örneğin profilde sizin resminizin/kişisel bilgilerinizin kullanılması, ismin sizden bir başka Aysel Çınar olamayacağına düşündürür bilgilerin yayını (örneğin "Av.Aysel Çınar" ifadesinin kullanılması) vs.
Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, bence hukuki çözüm düşünmeden önce ilk yapmanız gereken Facebook'la iletişim kurmak olmalı. Facebook bunun için bir özel iletişim sayfasına sahip:
http://www.facebook.com/help/contact...t_fake_profile
Aynı bildirimin
login@facebook.com adresine eposta ile de gönderilebileceği belirtiliyor (Elbette ingilizce olarak).
Bu şekilde sonuç almanızın hukuki yollara göre çok daha hızlı, kolay ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. Eğer ille hukuki yolla çözüm düşünürseniz, bence ABD'de facebook'a dava açmak dışında fazla alternatifiniz yok, zira Facebook ABD'den yayın yapan bir şirket ve Türkiye'de onlara karşı açacağınız bir dava ile işinizin hiç kolay olmayacağını söylemeye gerek yok sanıyorum.
Öte yandan facebook'la iletişime geçip bu sayfayı açan yapan kişinin IP adresini temin ederseniz (ve bu kişi de Türkiye'deyse) ona karşı Türkiye'de hukuki ve cezai yollara başvurmanız elbetteki mümkün.