15-04-2010, 09:29
|
|
|
Tüketici Mahkemesi Kararı Arıyorum
Sayın meslektaşlarım,
Müvekkilim, bir GSM şirketinin her yöne sınırsız tarife mağdurlarından. 10000 dk sınırı olan sözde sınırsız tarifesi 3000 dk ve 75 numara ile görüşme şeklinde tek taraflı olarak değiştirilmiş ve yine tarifesi sınırsız olmasına rağmen, makul görüşme sınırını aştığından, (bu sınır nedir hiçbir şekilde bilgi verilmemiş ve hala ne kadarlık bir görüşme bu sınır geçmiştir haberimiz yok) kendisinden abonelik sözleşmesine dayanarak 150 TL ara ödeme istenmiştir. Müvekkilim hattının kapatılması üzerine bu ödemeyi yapmış ancak hattı buna rağmen açılmayınca Tüketici Hakem heyetine başvurmuş. Tüketici Hakem heyeti yaptığı inceleme sonucunda 25.01.2010 tarihli kararı ile müvekkilimi haklı bulmuş ve borcun iptali ile telefon hattının sözleşmede belirtilen tarifeden kullanıma açılmasına karar vermiştir. Bunun üzerine GSM şirketi 15 gün içinde itiraz hakkını kullanarak Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuştur. Ben ise olaya bu aşamadan sonra dahil oldum. Şu anda delillerin sunulması aşamasındayız, savunmamı destekleyecek türden bir mahkeme kararı aradım ancak şu ana kadar bulabilmiş değilim.
Anlattığım türden bir olayla ilgili ellerinde Tüketici Mahkemesi tarafından verilmiş bir itirazın reddi kararı olan meslektaşlarım varsa benimle paylaşabilirse çok mutlu olacağım.
Saygılarımla.
|