Mesajı Okuyun
Old 14-04-2010, 17:35   #2
av.sebahattin

Sayın meslektaşım, yazılı olan kira aktine neden dayanmadığınızı anlamadım. Kiralayanın mirasçıları olarak ve yazılı kira aktine dayanan Örnek13 göndermeniz halinde davanızı kazanabilirdiniz diye düşünüyorum. Sözleşmenin iki yıllık olması önemli de değildi.! Kira dönemi bittiğinde kiracı tarafından yenilenmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla yenilenmiş sayılırdı!

Kira sözleşmelerinde müddeabih bir yıllık kira bedelinin toplamına göre belirleneceğinden ve bu HUMK'a göre senetle ispata tabii olacağından tanıkla v.s. ile ispat edemezsiniz.

Sözlü kira akdi fiili kullanım ile de ispat edilemez sayın meslektaşım. Çünkü mecurda bulunan şahıslar orayı İŞGAL etmiş de olabilirler.

Bu nedenle 3091 SAYILI TAŞINMAZ MAL ZİLYEDLİĞİNE YAPILAN TECAVÜZLERİN ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN'a göre müracaatta bulunmanız ve davalı tarafın tutum ve beyanlarına göre hareket etmeniz yerinde olacaktır. Çünkü burada kira aktini ya kabul edeceklerdir ya da inkar edeceklerdir. İnkar ederlerse mecurdan idari yoldan tahliye edilecekler, kabul ederlerse davanızda kabul beyanını kullanabilirsiniz. Fakat bu durumda ayrıca yıllık kira bedelini de ayrıca ispat etmeniz gerekmektedir. Eğer bu şekilde ispat edemezseniz, kiranınn emsal taşınmazlara göre bilirkişi marifetiyle belirlenmesini talep edebilirsiz. Diye düşünüyorum.
Saygılarımla.