09-04-2010, 18:22
|
|
|
İlamsiz Takİp Yetkİ İtİrazi Yetkİlİ İcrada Yenİden HarÇ Alinmasi
Merhabalar sevgili meslekdaşlarım
Sorum şu: Haksız fiile dayalı alacağın tahsili için ilamsız takip açmıştım. Borçluya örnek no 7 gönderdim. Borçlu süresinde yetkiye ve borca itiraz etti. İcra takibi gercektende yetkisiz icra dairesinde açıldıgı için borçlunun yetki itirazını kabul edip dosyayı yetkili icra müdürlüğüne elden takip yetkisiyle götürdüm. İcra müdürlüğü icra dosyasını 10 gün içinde getirmediğim için yeniden harca tabi oldugunu belirterek yeniden harç almak aydıyla esasa kaydedebilecegini söyledi... 10 günlük sürenin ise yetki itirazını kabul ettiğim ve yetkili icraya gönderilmesini talep ettiğim günden itibaren başladığı söylendi. Ben dosyanın kambiyo senedine mahsus haciz yoluyla takip olmadığını borçluya örnek no:7 gönderdiğimi söyledimse de uygulama böyle deyip harç kestiler. Çok araştırdım ancak icra müdürlüğünün bu uygulamasına dayanak kanun maddesini bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan meslekdaşım var ise bilgilerinden istifade etmek isterim. şayet huuki dayanaktan yoksun ise pazartesi bu uygulamayı şikayet edecegim. Saygılar........
|