Mesajı Okuyun
Old 08-04-2010, 16:04   #1
pathem

Varsayılan Tasarrufun iptali ACİL!

Herkese iyi çalışmalar diliyorum. İlk kez karşılaştığım tasarrufun iptali davasında davalı vekili olarak takip edeceğimden bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim. Öncelikle öğrenmek istediğim husus; aciz belgesi alınması dava şartı ancak takip edeceğim davada henüz bakamadığım (zaptı görünce netleşecek ise de) haciz zaptının geçici aciz belgesi olarak kabul edilmesi talep edilmiş. Borçlu üzerine kayıtlı araç, gayrimenkule haciz konulmuşsa da kendilerinden önce hacizler bulunduğundan alacağı karşılamaya yetmediği savunuluyor. Bu noktada bu haczedilen malların satılması beklenmez mi?Ya da bu şartlarda aciz belgesi şartı oluşmuş olur mu?İkinci olarak iptale konu taşınmazı müvekkil diğer borçlu kardeşine satıyor, daha sonra kızının da hissesinin olduğu takip dışı şirkete satıyor. Burada 5 yıllık zamanaşımı mı yoksa 2 yıllık zamanaşımı mı söz konusu olur?Birde dava değeri olarak gösterilen rakam gayrimenkulün değerinden çok düşük, görevli mahkeme açısından bu hususta yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.