02-04-2010, 15:47
|
|
|
Emekli maaşından yapılan haczin iptali sonunda kesintilerin iadesi mümkün mü?
Sayın meslektaşlarım,
Müvekkil Bağ-Kur dan emekli maaşı almaktadır ve maaşı üzerine müvekkilin muvafakatı olmaksızın haciz işlemi uygulanmıştır.Bu haciz işleminin iptali için Şikayet davası açacağım ancak sormak istediğim husus şu ki,
1)gerek eski bağ-kur kanunun 67. maddesi uyarınca gerekse yeni 5510 sayılı kanunun 93. maddesi uyarınca haczedilmezlik bulunan bu halde,haciz işlemi iptal ettirilirse şimdiye dek yapılan hukuka aykırı kesintilerin iadesi istenebilir mi?
2)Memur emekli maaşının haczedilmezliği 1 ekim 2008 itibariyle geldiğinden,memur emekli maaşına konan haczi iptal ettirmiştim ancak haciz işlemi uygulandığında memur emekli maaşları haczedilebilir olduğundan lehime vekalet ücretine takdir edilmemişti.Yukarıda bahsettiğim bağ-kur olayında ise haczedilmezlik geçmişte bağ-kur kanununda da vardı,5510 sayılı kanun ile gelmedi.Bu halde sizce vekalet ücretine takdir edilirmi,zira işin para boyutu ile ilgilenmiyorum ama acaba kanunların uygulanması yurt genelinde aynı mı yoksa değişkenlik mi arz ediyor bunu merak ediyorum.Teşekkür ederim.
|