Mesajı Okuyun
Old 31-03-2010, 22:16   #1
avukat.derviş.yıldızoğlu

 
Varsayılan eşlerden birinin harcama ve gelirleri ayırmak istemesi boşanma nedeni olabilir mi?

Bay müvekkil, eşi ile 5 yıllık evlidir. Tarafların maddi sıkıntısı olmayıp, şiddet, alkol, sadakatsizlik, hakaret vb. sorunları söz konusu değildir.
Birbirleriyle uyum sağlayamamaktadırlar. Her iki tarafında ekonomik özgürlüğü vardır. 5 aydır ayrı yaşamaktalar.
Müvekkil, bize başvurarak boşanmak istediğini beyan etti. Ancak anlattıkları karşısında bir boşanma sebebi göremedim. Müvekkilin eşi; müvekkile, harcamalarını, masraflarını ve gelirlerini ayırmalarını ve herkesin bu anlamda özgür olmasını ve birbirine karışmamalarını teklif etmiş. Bu durum müvekkilin anlayışına ve evlilik birliğine ve beraber yaşayabilme ilkelerine ters gelmiş ve bu durumdan çok gocunmuş. Müvekkile göre eğer, eşi kendisine böyle bir talepte bulunmuşsa bu evliliği yürütmesi imkansızdır.
Şunu da belirtmek isterim ki, tarafların geliri zaten aynı olup, borçları ve paraya ihtiyaçları da yoktur.
Müvekkilin ısrar etmesi üzerine, yukarıda anlattığım durum başta olmak üzere ufak tefek anlaşmazlıkları ileri s,rerek, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtık. Müvekkilin eşi boşanmak istememektedir. Sizce bu durum boşanma sebebei sayılır mı? Buna ilişkin ya da benzer konudaki tecrübelerinizi, görüşlerinizi ve varsa Yargıtay kararı paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.