Mesajı Okuyun
Old 31-03-2010, 10:07   #1
KOÇ

Varsayılan veraset ve tapu iptal tescil

Merhabalar sayın meslektaşlarım bir konuda yardımınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var.Müvekkilimin eşi 26.03.1977 de vefat etmiştir.Daha sonra kendisi bir başkasıyla evlenmiştir.Müvekkilin ilk eşinden de bir kızı vardır.İlk eşinin babası 1933 yılında vefat etmiştir.Dolayısıyla kayınbabasından eşine gecen miras payı vardır diye düşünüyorum.2008 yılında kadastro çalışmaları yapılmış ve müvekkilimin kayınbabasından kalan taşınmazları ilk eşinin erkek çocuğu kendi üzerine tespit ettirmiştir.Bu tespitler sırasında müvekkilimin kızından imza alınmış yani ona bir taşınmaz gösterilerek anlaşma yapılmıştır.Müvekklinde bu taşınmazalrda miras hakkı oldugunu düşünüyorum ve tapu iptal tescil davası açmayı düşünüyorum.Tapu iptal ve tescil davasından önce veraset ilamı çıkarmayı düşündüm fakat kök murisin çocuklarından birin ölü olduğu halde nüfus kaydında sağ göründüğünü fark ettim.dolayısıyla veraset alma işi biraz uzayacak.Hal böyle olunca öncelikle tapu iptal tescil davasını açsam ve veraset için süre talep etsem dah mı iyi olur?Veya yanıldığım bir nokta var mı?Tapu iptal tescil davasını kazanma şansımız var mıdır?Zaman ayırıp cevap veren meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.